نوشته شده توسط : vzwdolor

نیمه شعبان روز میلاد مهدی موعود(عج) است آن هنگامه كه آسمانیان نوید تولد انسانی را به زمینیان دادند كه منجی بشریت خوانده شد، اویی كه قرن هاست منتظرانش ذكر فرج سر داده اند و لحظه ها را به شمارش نشسته اند، والامقامی كه هم نام و هم‌كنیه، رسول بزرگوار اسلام(ص) است، او خواهد آمد تا صلح، دوستی و عشق را در سراسر این گیتی پهناور جاری سازد.

آخرین پیشوایی كه قائم، محمد، احمد، عبدالله، محمود، مهدی، برهان، حجت، حامد، خلف صالح، داعی، شرید صاحب، غایب و منتظر و نور آل محمد لقب گرفته و ابوالقاسم، ابوعبداللّه، اباصالح، ابو ابراهیم، ابوالحسن و ابوتراب از كنیه های آن امام همام است.

سجایا و مكارم اخلاقی حضرت مهدی(عج) را می توان از سخنان گوهر بار ائمه معصومین شناخت، امام همامی كه نام و یادش در میان كلام تمامی بزرگان دین است و همین امر زمینه ساز ایجاد ترس و وحشت در میان دشمنان اسلام شد.

پیامبر اكرم(ص) درباره حضرت مهدی(عج) می فرمایند: 'شما را مژده به ظهور مهدی می دهم كه به هنگام دگرگون شدن احوال مردم و اوضاع نامساعد قیام كند و زمین را پر از عدل و داد نماید چنانكه از ظلم و ستم پر شده باشد. ساكنان آسمان و زمین از حكومت او راضی خواهند بود.'

امام باقر(ع) در توصیف ویژگی‏های امام مهدی‏ (ع) می‏فرماید:'روز پایان جهان فرا نمی‏رسد تا اینكه خداوند گرامی و بلند مرتبه مردی از ما اهل‏بیت را برانگیزد. او به كتاب خدا عمل می‏كند و هیچ منكری را در شما مشاهده نمی‏كند مگر اینكه با آن مخالفت می‏كند'.

امام رضا(ع) درباره آن حضرت می فرمایند: 'قائم آل محمد(عج) هاله هایی از نور چهره زیبای او را احاطه كرده است رفتار معتدل و چهره شادابی دارد. از نظر ویژگی های جسمی شبیه ترین فرد به رسول خدا(ص) است. نشانه خاصّ او آن است كه گرچه عمر بسیار طولانی دارد، ولی از سیمای جوانی برخوردار است؛ تا آن جا كه هر بیننده ای او را چهل ساله یا كمتر تصور می كند. از دیگر نشانه های او آن است كه تا زمان مرگ با وجود گذشت زمان بسیار طولانی هرگز نشان پیری در چهره او دیده نخواهد شد'.

حضرت مهدی(عج) پس از تولد، حدود پنج سال تحت سرپرستی پدر بزرگوارشان امام حسن عسكری(ع) به صورت نیمه مخفی زندگی كردند. یكی از كارهای بسیار مهمی كه پدر آن حضرت در این دوره انجام دادند این بود كه امام مهدی (عج) را به بزرگان شیعه معرفی كردند تا در آینده در مسئله امامت دچار اختلاف نشوند.

دوران امامت ایشان با شهادت پدر بزرگوارشان در سال 260 هجری آغاز و در همین زمان نیز دوره غیبت صغری شروع شد و تا سال 329 هجری حدود 69 سال ادامه پیدا كرد. در این دوره حضرت مهدی(عج) از طریق نایبان خاص به اداره امور مردم می پرداختند، این دوره را می توان دوران آماده سازی شیعیان برای غیبت كبری دانست و از سال 329 هجری دوران غیبت كبری آغاز شد كه تا به حال ادامه دارد.

در این دوره پاسخ به پرسش ها و احكام مردم بر عهده نایبان عام است. این دوره یكی از برهه های سخت زندگی پیروان آن حضرت به شمار می رود. پایان غیبت كبری بر كسی آشكار نیست. در این دوره به علت رخدادها و وقایع گوناگون حفظ اعتقادات و پایبندی به احكام و مقررات دینی مشكل است، به همین علت دوران غیبت كبری را می توان مرحله امتحان و آزمایش و فراهم شدن زمینه آمادگی فكری، فرهنگی و روانی در مردم برای تشكیل حكومت واحد جهانی دانست. حكومتی كه با ظهور امام زمان(عج) شكل می گیرد و در سایه آن سرتاسر عالم پر از عدل و داد خواهد شد.

پیامبر اكرم (ص) درباره غیبیت مهدی موعود(عج) فرمودند: 'مهدی از فرزندان من است اسم او اسم من و كنیه او كنیه من است، از نظر اخلاق و رفتار شبیه ترین مردم به من است، برای او غیبت و حیرتی است كه امتها در آن گمراه شوند، سپس مانند شهاب ثاقب پیش آید و زمین را پر از عدل و داد نماید همانگونه كه پر از ظلم و جور شده باشد.'

حضرت علی(ع) درباره غیبت امام مهدی(عج) می فرمایند: '(امام) غایب ما، دو غیبت خواهد داشت كه یكی طولانی تر از دیگری خواهد بود. در دوران غیبت او، تنها كسانی در اعتقاد به امامتش پایدار می مانند كه دارای یقینی استوار و معرفتی كامل باشند'.

امام باقر(ع) دوران غیبت را اینگونه بر می شمارند: ' قائم آل محمد(عج) دو غیبت خواهد داشت كه یكی طولانی تر از دیگری خواهد بود'.

ظهور حضرت مهدی(عج) از بزرگترین آرزوهای شیعیان، مظلومان و مستضعفان جهان به شمار می رود و از اهمیت والایی برخوردار است تا آنجا كه در قرآن كریم درباره حضرت مهدی و ظهور منجی در آخر الزمان و حكومت صالحان و پیروزی نیكان آمده:' ما در زبور داوود، پس از ذكر (تورات) نوشته ایم كه سرانجام، زمین را بندگان شایسته ما میراث برند و صاحب شوند.'

روزی خواهد آمد كه انتظار فرج به سر آید، آن زمان كه ناجی بشر می آید تا عدل و داد را در این عالم خاكی برپا كند اما تا آن لحظه وظیفه پیروان راستین حضرت مهدی(عج) این است كه نخست به شناخت آن حضرت بپردازند زیرا بدون شناخت امام(عج) و منزلت ایشان نمی توانند به وظیفه خود به خوبی عمل كنند.

سپس به تهذیب نفس و كسب فضایل اخلاقی همت گمارند و برای اصلاح جامعه خویش تلاش و در جهت عدالت و آزادگی فعالیت و در برابر ظلم و باطل، بردگی و ذلت و خواری ایستادگی كنند.

از گناهان خویش توبه و به اطاعت و پیروی از نایبان امام زمان(عج ) بپردازند. اعمال عبادی مانند خواندن نماز و قرآن و دعا را نیزبه خوبی انجام دهند.

امام صادق(ع) درباره منتظران آن حضرت می فرمایند: 'هر كه دوست دارد از یاران قائم باشد، باید انتظار كشد و از گناه پرهیز كند و بر اخلاقی نیكو باشد در حالی كه منتظر است. پس اگر چنین كسی پیش از قیام قائم در گذرد، او را پاداشی باشد مثل پاداش كسی كه قائم را درك كرده باشد. پس كوشش كنید و انتظار كشید، كه گوارایتان باد ای گروه مورد رحمت'.

پس در این روز دست ها را بسوی آسمان بلند كنیم و با خلوص نیت نجوا كنیم : پروردگارا، تو می دانی و بر هر آنچه می گذرد توانایی پس تو را قسم به بزرگیت كه لحظه فرج را نزدیك بگردان، انتظار چشم های منتظر را اجابت كن، دست هایی كه بسوی آسمانت بلند شده را دریاب، نگاه كن و ببین كه چه سرگردانند پیروان حقیقی مهدی موعود؛ آنان كاسه صبرشان لبریز شده و قلب هایشان این همه انتظار را تاب ندارد؛ تنها نگاهی از سوی معبود یكتا و برآورده شدن آرزویشان كه همانا پایان غیبت امامشان است می تواند دل هایشان را شاد، لب هایشان را متبسم و چشمانشان را از شوق زندگی لبریز كند.

آری لحظه ها می گذرد و آن هنگامه به یقین می آید كه جهان سرمست از ظهور والامقامی از نسل انبیاء شود، تا آن روز و آن لحظه هماره به ذكر می نشینیم و دست به دعا بر می داریم كه شاهد ظهور منجی بشر باشیم. اویی كه نوید بخش عشق و دوستی در این عالم خاكی است.

اطلاع**2002**1717





:: برچسب‌ها: حزب , عروسی ,
:: بازدید از این مطلب : 82
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 15 تير 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: