نوشته شده توسط : vzwdolor

روزنامه های اول هفته تهران در عنوان های اصلی خود از وضعیت مصر نوشته و در مقالاتشان گمانه زنی کرده اند که در آن کشور دوباره انقلابی رخ خواهد داد. مرگ حسن کسائی استاد نی و دفن وی در تنهائی و بی خبری از جمله دیگر اخباری است که با اهمیت تلقی شده است.

نگرانی از روابط سیاسی ایران و سعودی و روابط اقتصادی ایران و عراق و اعتراض به گرانی نان و انعکاس انتقاد علما و مراجع از گرانی ها بخش دیگری از مطالب این روزنامه هاست.

تنهائی در گور

روزنامه های اول هفته در صفحات اول خود با طرح و عکس هائی از استاد حسن کسائی که روز پنجشنبه درگذشت از وی با مقالات متعدد یاد کرده اند.

تیتر و عکس روی جلد شرق

تیتر و عکس روی جلد شرق

بیتا یاری در مقاله ای در نوشته صبح شده، پیامکی می‌رسد به این مضمون که استاد کسایی در نیمه شب و فقط با حضور اهالی خانواده در خلوت و سکوت خبری به خاک سپرده شد! و طبق وصیت خودش در کنار استاد «تاج اصفهانی» در گورستان «تخت فولاد» اصفهان جای گرفت. دریغ‌ها و چراهای بی‌شماری بر سرم آوار می‌شود، مگر کسایی همان استاد بزرگی نبود که نگذاشت نی در ایران خاموش شود و «نی‌نوازی» را از خطر از دست رفتن نجات داد و حتی سبکی نو در نواختن این ساز پدید آورد؟

نویسنده مقاله کسائی را همان یگانه روزگار نامیده و پرسیده پس چرا در نیمه شب؟ آن هم در بی‌خبری؟ و دردا! که حتی برای خاکسپاری این استاد بی‌بدیل فرصت‌ها از ما دریغ می‌شود و حسرت‌ها را بر دلمان می‌گذارند!

وضعیت نگران کننده با عراق و سعودی

پویا جبل عاملی در سرمقاله در بررسی شرایط بازار نفت و اوپک نوشته عراق اگرچه از نظر ایران برای مستحکم کردن سقف تولید حمایت می‌کند، اما خود می‌تواند با رشد تولیدی که در پی گرفته موجب کاهش بهای نفت خام شود. عراق اخیرا توانسته تولید نفت خام خود را به ۳ میلیون بشکه برساند که در ۱۰ سال گذشته و با حمله نیروهای خارجی به عراق بی سابقه بوده است و فراتر از این به نظر بسیاری از کارشناسان این کشور می‌تواند تولید نفت خود را در پنج سال آتی دو برابر کرده و به ۶ میلیون بشکه برساند. این در حالی است که گزارش‌های داخلی و خارجی از کاهش تولید نفت خام ایران خبر می دهند.

با این وجود اگر این متحد ایران، خواستار قدرت یابی بیشتر در اوپک است، شاید منافع ملی ایجاب کند که ما با توان بیشتری از نقش سنتی خود در اوپک دفاع کنیم و این مستلزم توجه بیشتر در صنعت نفت است. اوپک اگرچه زمینی برای همکاری بیشتر بین توليدکنندگان نفت و در نتیجه آن عایدی بیشتر برای اعضا است، اما در عین حال منافع ملی اعضا باعث رقابت‌های داخلی نیز هست. اگرچه تا به امروز چشم به جناح مقابل در اوپک دوخته بودیم، اما به نظر می‌رسد که این بار باید مراقب آن باشیم تا نقش سنتی خود را توسط رفقا از دست ندهیم.

صفحه اول جهان صنعت

صفحه اول جهان صنعت و گفتگوی وزیران خارجه ایران و بریتانیا

در سرمقاله خود با تاکید بر این که ايران و عربستان ديرزمانی است که در رقابت منطقه‌ای به سر می‌برند نوشته در طول ساليان متمادی به‌رغم رقابت شديد، رويکرد هر دو کشور بر”کنترل منازعات" بود و تلاش می‌کردند تنش‌ها از حد معقول فراتر نرود ولی شيب تنش‌ها ظرف دو سال گذشته تندتر و با انقلاب‌های منطقه به اوج خود رسيده‌ است. حال با اقدام غيرمعمول و خلاف قواعد ديپلماتيک عربستان -"اعدام هيجده ايرانی"-، بحران بين دو کشور به نقطه خطرناکی رسيده ‌است. نقطه بحران به حدی است که از نظر کارشناسان به”بوی باروت" تعبير می‌شود.

سرمقاله این روزنامه با اشاره به اختلاف دو کشور بر سر سوریه نوشته با اين وصف، سعودی‌ها عملاً وارد جنگ با ايران شده‌اند و تنها کاری که تاکنون انجام نداده‌اند اين است که گلوله مستقيم شليک نکرده‌اند که اگر می‌توانستند، از آن هم دريغ نداشتند! البته تمام تلاش عربستان حول ايجاد درگيری با ايران، نه از طرف خود بلکه با کشور ثالث می‌باشد؛ درحقيقت ترجيح آنها اينست که اين جنگ با آمريکا و غرب باشد تا آنان سر آسوده بر بالين‌های نرم خود بگذارند.

گرانی و انکار

حميدرضا شکوهی در سرمقاله نوشته مجموع اظهاراتی که دولتمردان از شخص رئيس جمهور گرفته تا ساير مقامات دولتی به ويژه در مورد مسايل اقتصادی مطرح می‌کنند در نوع خود جالب توجه و در عين حال عجيب است. به عنوان مثال روز پنج‌شنبه آقای احمدی‌نژاد بار ديگر از کاهش ضريب رشد جمعيت انتقاد کرد در حالی که او هنوز به اين پرسش پاسخ نداده که اگر جمعيت ايران بايد دو برابر جمعيت کنونی باشد و کشور ظرفيت جمعيتی بيشتر را دارد چرا دولت فعلی توان تامين نيازهای همين جمعيت کنونی را هم ندارد؟

نویسنده این مقاله از احمدی‌نژاد خواسته! لطفا ابتدا به نيازهای روز افزون اقتصادی همين جمعيت فعلی- از مسکن و اشتغال و...- پاسخ مناسب و قانع‌کننده بدهيد و بعد به فکر افزايش جمعيت باشيد. باور کنيد اغلب مشکلات سال‌های اخير ما، حاصل رشد بی‌رويه جمعيت در سال‌های اوليه پيروزی انقلاب اسلامی است.

نان از سفره ها می رود

سحر رحیمی در گزارشی در نوشته نان در فرهنگ ایران، قوت اول مردم را تشکیل می دهد و از این رو نوسان قیمت آن در زندگی مردم تاثیر مستقیم دارد. ارزش نان برای مردم تا به آنجاست که در دوران جنگ جهانی دوم، ۱۷ در پی قحطی نان گروهی به مجلس حمله کردند و گروهی دیگر به خانه نخست وزیر قوام ‌السلطنه یورش بردند چرا که در حالی که سالیان سال ایران صادرکننده عمده غله بود.

به نوشته این گزارش حالا اما با گذشت سال ها از آن روزها که حکایت از اهمیت نان برای مردم در طول تاریخ دارد، گرانی نان در کشور بار دیگر خبر ساز شده است. و در حالی که هنوز خبری از اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی یارانه ها نیست و دولتی ها پیش از این اعلام کرده بودند، تا قبل از اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی خبری از گرانی نان نخواهد بود، گرانی پیش از موعد نان نگرانی های زیادی برای افکار عمومی در این شرایط بد اقتصادی و گرانی کالاهای اساسی ایجاد کرده است.

عکس مردم سالادی

عکس مراجع معترض به گرانی در صفحه اول مردم سالاری

در حالی که روزنامه های مختلف با چاپ عکس هائی از مراجع تقلید بزرگ قم که در مقالات با علی لاریجانی رییس مجلس از گرانی انتقاد کرده اند سيدجواد سيدپور در سرمقاله نوشته انتقاد جمعی از مراجع عظام تقليد از گرانی و فشارهای اقتصادی كه بر مردم وارد می شود بدان پايه اهميت دارد كه ضرورتا می‌بايستی مورد عنايت تمامی دستگاههای مسئول بخصوص نمايندگان مجلس و دولت قرار گيرد.

به نوشته این روزنامه اهمیت مساله به آن است که علما در بيان مشكلات و مسائل ملموس مردم كوچكترين حب و بغض يا ملاحظات مرسوم در عالم سياست را ندارند و معمولا بدون لحاظ چنين ملاحظاتی به اصل مطلب پرداخته و در عين حال خواستار رفع مشكلات هم می‌شوند. تاكيد مراجع معظم براين مشكل، حجتی است بر اين نكته كه معضل گرانی فراتراز دعوای جناحی،باندی و گروهی است وبه هيچ وجه سياسی نيست.

پوریا عالمی در ستون کاناپه نوشته ثمره‌ هاشمی كه گويا تازه به ايران برگشته و فكر می‌كند هنوز دوران خانه متری چهارصد پونصد هزارتومان است، گفت: «يكی ديگر از پيشرفت‌های ايران در سال‌های اخير رفع ريشه‌يی مشكل مسكن است و خوشبختانه امروز در كشور سطح عمومی درآمد افراد افزايش يافته.

طنزنویس این روزنامه اضافه کرده: وقتی يكی می‌گويد خوشبختانه سطح درآمد افراد افزايش يافته خيلی دوست داريم چيزهايی را به او حواله كنيم. مثلا: فتوكپی قبض گاز و برق و تلفن، از قرار بين سی چهل تا سيصد چهارصد هزار تومان.|مثلا: فتوكپی رسيد پرداخت اجاره‌خانه، از قرار بين سيصد چهارصد هزار تومان تا يک ميليون و نيم برای پنجاه متر آپارتمان. |مثلا: فتوكپی كرايه تاكسی درون‌شهری از قرار چهارصد تومان تا دوهزار تومان. |مثلا: فتوكپی نان سنگک هزار تومانی و بربری پانصد تومانی. |مثلا... فقط آقای ثمره‌هاشمی آدرس بدهند كه اينها را به ايشان حواله كنيم تا ببينند جريان از چه قرار است.

نویسنده ستون کاناپه سپس پرسیده به نظر شما چرا ثمره ‌هاشمی دنيا را اين‌طوری می‌بيند؟ و احتمال داده : الف- چون خودش دستش به دهانش می‌رسد متوجه نمی‌شود دست مردم زير سنگ است. ب- چون فقط روزنامه ايران و تيترهای صفحه اول آن را می‌خواند و با اصل ماجرا آشنا نيست.

اعتماد

کارتون علیرضا پاکدل از اعتماد

تا پنج سال آينده سينمايی نخواهيم داشت

فريد فرخنده‌كيش در مقاله ای در نوشته علاوه ‌بر مسائل حاشيه‌يی در عرصه سينما كه در دو هفته گذشته قوت گرفته است، موارد ديگری چون تغيير قيمت بليت سينما در شرايط نامناسب، حضور نيروی انتظامی در سالن‌های در حال نمايش فيلم و در نهايت پلمب سينماها از جمله مسائلی است كه نابسامانی در اين عرصه را دو چندان كرده است.

به نوشته این مقاله: در شرايط فعلی شاهد هستيم كه تلاشی برای توليدات شايسته و در شأن سينمای ايران نمی‌شود و در پی اين اتفاق علاوه‌بر ريزش مخاطب می‌بينيم كه سطح سليقه مخاطب به ‌شدت پايين آمده است. حال اينكه اين بی‌توجهی‌ها از سوی مخاطب در كنار بی‌كفايتی‌های موجود در عرصه توليد، شرايط فعلی سينما را به وجود آورده است كه اگر همين روال ادامه پيدا كند مطمئن هستم تا پنج سال آينده سينمايی نخواهيم داشت.

اسم گذاری در اصولگرايی

محمدحسين روانبخش در ستون طنز نوشته با توجه به اينکه انتخابات جديد در راه است، وضعيت اقتصادی کشور چنان بهم ريخته که لازم است آن را گردن کسی بيندازند و در اين سالها غير از اصولگرايان، کسی دست‌اندرکار نبوده تا هر جا بويی آمد بيندازند گردن او، وعده‌ها و شعار‌ها وسط هوا و زمين مانده و هزاران طرح ملی نيمه کاره باقی است، که همه اينها تعداد معتنابهی اسم‌گذاری جديد در بين اصولگرايی را لازم می‌کند، ما هم مثل شما، می‌نشينيم و می‌شنويم و لذت می‌بريم!

طنز نویس مردم سالاری در نهایت پرسیده راستی بعد از «جريان انحرافی»، «ساکتين فتنه»، «کاسبين فتنه»، «فراماسونری جديد»، « افولگرايان » و « اصل کاری‌ها در پرونده‌های اختلاس»، فکر می‌کنيد چه اسم‌های جديدی از طرف بخشی از برادران به شدت اصولگرا، به بخش ديگری از اين برادران داده می‌شود ؟

کارتون روز

هادی حیدری، شرق

تقسیم فقر، کارتون هادی حیدری از شرق





:: برچسب‌ها: رقص , ایتالیا ,
:: بازدید از این مطلب : 166
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 28 خرداد 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: