اعتراض تعدادی از نمایندگان به نحوه انتخاب اعضای سه كمیسیون تخصصی مجلس
نوشته شده توسط : vzwdolor

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، 'رضا عبدالهی' نماینده ماهنشان در جلسه علنی روز یكشنبه مجلس در اخطاری با استناد به اصل سوم قانون اساسی، گفت: براساس این اصل قانون اساسی 'دولت جمهوري اسلامي ایران موظف است براي نیل به اهداف مذكور در اصل دوم همه امكانات خود را براي امور زیر از جمله ایجاد محیط مساعد براي رشد فضایل اخلاقي بر اساس ایمان و تقوي و مبارزه با كلیه مظاهر فساد و بالا بردن سطح آگاهی هاي عمومي در تمام زمینه ‏ها با استفاده صحیح از مطبوعات و رسانه‏ هاي گروهي و وسایل دیگر به كار گیرد.

وی تاكید كرد كه انتخاب اعضای كمیسیون های تخصصی مجلس باید براساس تخصص، تجربه و سابقه كار باشد.

وی ادامه داد: در انتخاب اعضای كمیسیون ها روز گذشته مغایر با موازین قانونی عمل شد و تعدادی از نمایندگان برای عضویت در كمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات انتخاب شدند اما از سابقه اجرایی و تخصص كافی برخوردار نیستند.

وی از رییس مجلس شورای اسلامی خواست تا با توجه به آیین نامه داخلی مجلس این انتخاب را پیگیری كند.

علی لاریجانی نیز در پاسخ به عبدالهی گفت: براساس ماده 47 آیین نامه داخلی مجلس روسای شعب برای انتخاب اعضای كمیسیون ها می بایست تخصص، تجربه و سابقه كاری را در نظر بگیرند و انتخابات با رای مخفی انجام شود.

وی ادامه داد: اشكالی كه مطرح است این است كه رییس مجلس می تواند براساس ماده 101 آیین نامه داخلی نحوه انتخابات را تغییر دهد این مغایر با نظام آیین نامه است و ما نمی توانیم این انتخابات را لغو كنیم بنابراین باید یك راه حل دیگری را پیدا كنیم.

** در انتخاب اعضای كمیسیون ها سلیقه ای عمل شده است

علی موسوی لاركانی نماینده فلاورجان نیز در اخطاری به اصل سوم قانون اساسی تاكید كرد و اظهارداشت: انتخابات كمیسیون ها برای بسیاری از نمایندگان قابل قبول نیست و سلیقه ای عمل شده است.

وی تصریح كرد: مشخص است افرادی از قبل روسای شعب را دیده بودند بنابراین باید این موضوع از طریق هیات رییسه پیگیری شود كه چرا این انتخابات سلیقه ای و رایزنی و لابی انجام شده است.

رییس مجلس نیز در پاسخ به موسوی لاركانی گفت: اخطار و تذكر شما باید به هیات رییسه باشد و نباید به شعب تذكری داده شود.

** در انتخاب اعضای كمیسیون ها تبعیض و سلیقه ای عمل شد

ایرج ندیمی نماینده لاهیجان در مجلس نهم نیز در تذكری آیین نامه ای اظهارداشت: در انتخاب اعضای كمیسیون ها روز گذشته تبعیض و سلیقه ای عمل كردن مشاهده می شود.

وی افزود: نمایندگان از هیات رییسه توقع دارند نسبت به نحوه برگزاری انتخاب اعضای كمیسیون ها پیگیری لازم را انجام دهد.

لاریجانی نیز در پاسخ به تذكر ندیمی اعلام كرد كه موضوع را پیگیری می كند ولی از نظر آیین نامه ای نمی توانیم برای انتخاب اعضای كمیسیون ها باردیگر جلسه بگذارند.

**هیات رییسه اصل را بر غافلگیری قرار داده است

همچنین كمال علیپور نماینده قائم شهر در مجلس نهم در تذكری آیین نامه ای گفت: به نظر می رسد هیات رییسه اصل را بر غافل گیری قرار داده است چرا كه بسیاری از نمایندگان از دستور جلسه هفتگی مجلس اطلاع ندارند.

رییس مجلس نیز در پاسخ به علیپور گفت: اطلاع رسانی از قبل انجام شده و دستور هفتگی در جانامه ای نمایندگان قرار داده شده و از طریق سایت ها نیز اطلاع رسانی شده است.

در ادامه علیپور نسبت به انتخاب اعضای كمیسیون ها اعتراض كرد و افزود: براساس قانون می بایست اعضای كمیسیون ها براساس تخصص و سابقه كار انتخاب شود ولی در كمیسیون عمران مشاهده می شود كه سه پزشك وجود دارد كه در خصوص مسایل عمران تخصصی را ندارند.

**اگر نتوانم از حق خود دفاع كنم نمی توانم از حق مردم حوزه انتخابیه دفاع كنم

محمدرضا تابش نماینده اردكان در مجلس نهم نیز طی اخطار اصل 3 و 65 قانون اساسی اظهارداشت: براساس اصل 65 قانون اساسی پس‏ از برگزاری‏ انتخابات‏، جلسات‏ مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏ با حضور دو سوم‏ مجموع‏ نمایندگان‏ رسمیت‏ می‏ یابد و تصویب‏ طرح ها و لوایح‏ طبق‏ آیین‏ نامه‏ مصوب‏ داخلی‏ انجام‏ می‏ گیرد مگر در مواردی‏ كه‏ در قانون‏ اساسی‏ نصاب‏ خاصی‏ تعیین‏ شده‏ باشد. برای‏ تصویب‏ آیین‏ نامه‏ داخلی‏ موافقت‏ دو سوم‏ حاضران‏ لازم‏ است‏.

وی افزود: اقدام تعجب برانگیز رییسان شعب نسبت به انتخاب تنی چند از اعضای این كمیسیون است به طوری كه بنده كه چند دوره سابقه نمایندگی مجلس و دارای مدرك دكترای برنامه ریزی و بودجه هستم هم اكنون نتوانسته ام به عنوان عضو كمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات انتخاب بشوم.

وی ادامه داد: با بررسی لیست داوطلبان مشخص شد كه 10 نفر فاقد سابقه نمایندگی در مجلس هستند بنابراین اگر من نتوانم از حق خودم دفاع كنم نخواهم توانست از حق مردم حوزه انتخابیه دفاع كنم و اگر از این طریق به نتیجه ای برسم قطعا از روش های دیگری استفاده خواهم كرد.

رییس مجلس نهم نیز در پاسخ به این تذكر تابش اظهارداشت: اعضای كمیسیون ها باید براساس تخصص و سابقه اجرایی انتخاب شوند و نظرات شعب نیز این طور بوده است البته ممكن است برخی موارد اشكال وارد باشد.

وی ادامه داد: برای این موضوع باید یك راه حل پیدا كرد ولی از نظر آیین نامه ای هیات رییسه نمی تواند دخالت مستقیم نسبت به انتخاب اعضا داشته باشد.

رییس مجلس شورای اسلامی افزود: ممكن است كسی سابقه نمایندگی نداشته باشد ولی دارای مدرك برنامه ریزی و بودجه باشد.

** درانتخاب اعضای كمیسیون ها به تخصص و سابقه اجرایی توجه نشده است

بهروز نعمتی نماینده اسدآباد نیز در اخطاری با استناد بر اصل 67 قانون اساسی گفت: براساس این اصل قانون اساسی همه نمایندگان مجلس متعهد هستند كه از قانون اساسی دفاع كنند.

وی افزود: در انتخاب اعضای كمیسیون ها تخصص و سابقه اجرایی لحاظ نشده است. از مجموع 11 نفری كه دارای شرایط احراز عضویت در كمیسیون برنامه و بودجه بوده اند 4 نفر انتخاب نمی شود و از مجموع 42 نفر داوطلب برای این كمیسیون تنها 14 نفر هر دو شرط مدرك و سابقه را دارا هستند ولی انتخابات به صورت سلیقه ای عمل می شود.

لاریجانی رییس مجلس نهم نیز در پاسخ به این اخطار گفت: ادامه بحث ها نتیجه ای ندارد و نمایندگان باید مطابق ضوابط آیین نامه تصمیم بگیرند و این موضوع در جلسه علنی امروز قابل حل نیست.

سیام**1053**9132**1336





:: برچسب‌ها: خورشید ,
:: بازدید از این مطلب : 148
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 خرداد 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: