رامین مهمانپرست گفت که امنیت خلیج فارس جزو اولویتهای حکومت ایران است
رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به شلیک کشتی جنگی آمریکایی به یک قایق ماهیگیری در خلیج فارس گفته است که "اقدامات تحریک آمیز" در خلیج فارس باید متوقف شود.
روز گذشته نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که یک کشتی جنگی این کشور در نزدیکی بندر جبلعلی امارات متحده عربی، به سوی یک قایق موتوری کوچک که به هشدارهای کشتی آمریکایی توجه نکرده بود، شلیک کرده است.
آقای مهمانپرست گفت: "بحث امنیت خلیج فارس جزو اولویتهای نظام ماست و همه توانایی کشور برای برقراری امنیت در منطقه و ثبات در خلیج فارس به کار گرفته شده است. این را که بارها اعلام کردهایم حضور نیروهای خارجی میتواند تهدیدکننده امنیت باشد میتوان نشانههایش را از حوادثی که رخ میدهد پیدا کرد."
او افزود: "قطعا کشورهای منطقه به کمک هم میتوانند بهترین شکل امنیت را برقرار کنند. تواناییهای دفاعیشان را در کنار هم قرار دهند و هیچ نیازی به حضور نیروهای خارجی در منطقه نیست."
آقای مهمانپرست به نیروهای خارجی در منطقه "توصیه" کرده که "اقدامات تحریککننده" نکنند و فعالیتهایی که میتوانند ثبات منطقه را به خطر اندازد دنبال نکنند.
مقامات آمریکایی می گویند که در حال بررسی و تحقیق درباره جزئیات واقعه تیراندازی دیروز هستند.
گزارش شده است که در جریان این تیراندازی یک نفر کشته و سه نفر بشدت مجروح شده اند که هر چهار نفر شهروند هند بوده اند.
در همین حال دولت هند از مقام های اماراتی خواسته که در خصوص علت واقعه تحقیق کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه سفیر هند در واشنگتن نیز با مقام های آمریکایی در تماس بوده و به او وعده داده شده که "تحقیقی کامل" در این باره صورت خواهد گرفت.
به گزارش این خبرگزاری، نانسی پاول، سفیر آمریکا در هند نیز در تماسی تلفنی با مقام های هندی نسبت به کشته شدن شهروند هندی "ابراز تاسف" کرده است.
ایالات متحده آمریکا می گوید خود را متعهد به تامین امنیت تنگه هرمز می داند
سرهنگ گرک رائلسون از پایگاه نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین گفته است که کشتی آمریکایی پیش از تیراندازی، چندین بار به شناور کوچک موتوری که ناگهان به سمت آن تغییر مسیر داده بود، هشدار داد.
مرکز فرماندهی ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا در بحرین قرار دارد.
گزارش شده که شناور هدف قرار گرفته، سفید رنگ و طول آن در حدود ۹ متر بوده است.
شبکه خبری ای بی سی به نقل از یک مقام آمریکایی اعلام کرد که این شناور یک قایق ماهیگیری بوده و سرنشینان آن چهار هندی و دو اماراتی بوده اند. مقامات رسمی آمریکایی به این شبکه گفته اند که شناور مورد حمله قرار گرفته، ارتباطی با ایران ندارد.
بعضی مقام های ایرانی در ماه های اخیر بارها تهدید کرده اند که در صورتی که اگر منافع حیاتی ایران به خطر بیفتد، تنگه هرمز در خلیج فارس را مسدود می کند.
با توجه به اینکه حدود ۲۰ درصد از نفت خام تولیدی جهان از طریق تنگه هرمز صادر می شود، یکی از مهمترین و حساس ترین گذرگاه های جهان محسوب می شود.
ایالات متحده آمریکا می گوید خود را متعهد به تامین امنیت تنگه هرمز و عبور نفتکش ها از این گذرگاه می داند.