نوشته شده توسط : vzwdolor

محمدرضا پور ابراهیمی، روز یكشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرگزاری جمهوری اسلامی، افزود: فرهنگ استفاده از محصولات داخلی باید توسط رسانه ها در كشور نهادینه شود.

وی اظهار داشت: متاسفانه با وجود آن كه محصولاتی خوب در كشور تولید می شود ولی به دلیل وجود فرهنگ بهتر تصور شدن كالاهای خارجی در نظر مردم ، گرایش به خرید این كالاها افزایش یافته است.

وی با بیان این كه فرهنگ خرید كالاهای تولید داخل كشور در كنار سایر اقدامات اقتصادی باید در بدنه اقتصاد شكل بگیرد، افزود: مجموعه این فعالیت ها موجب می شود كه در یك برنامه 10 ساله به این شرایط برسیم كه نیاز كشور را با كالاهای دارای كیفیت بالا در داخل كشور برطرف كنیم و مردم نیز بدانند خرید كالاهای داخلی به نفع مملكت است.

نایب رییس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، واردات بخشی از كالاها را به كشور اجتناب ناپذیر دانست و گفت: می توانیم برخی كالاهای غیر ضروری را نیز وارد نكنیم.

پور ابراهیمی، بیان كرد: بطور معمول در كشور اولویت های استراتژیك می گذارند و می گویند باید كالاهایی وارد كشور شود كه اگر دشمن خواست آن ها را تحریم كند ما نگران ورود آنها نباشیم.

وی گفت: برای كالاهای استراتژیك برنامه ریزی و بخش زیادی از این كالاها مدیریت شده و واردات و صادرات به منظور تنظیم بازار در بسیاری از زمینه ها بوده است.

وی افزود: در بسیاری از بخش هایی كه می توانستیم تولید محصول داشته باشیم تا نیازمند واردات در آن زمینه نشویم كاری انجام نشده است، و یكی از دلایلی كه در این بخش واردات انجام می شود نظام بهای تمام شده كالا و مقایسه بهای تمام شده و كیفیت اقلام ما با كشورهای خارجی است.

پور ابراهیمی، اظهار داشت: در زمینه بهای تمام شده كالا به دلایل مختلف واحدهای اقتصادی بر بهره وری تولید و استفاده از ظرفیت های داخلی كار نكرده اند.

وی افزود: ساختار كشور قبل از اجرای ابلاغیه اصل 44 قانون اساسی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی 80 درصد دولتی و 20 درصد خصوصی بود و قرار است این نسبت عكس شود لذا این دوران گذار نیازمند تغییرات پایه ای در نگاه و عوامل فعالیت های اقتصادی و غیره است.

نایب رییس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، افزود: به نظر می رسد آنچه كه در سال های گذشته ادامه دادیم، نیازمند تغییر نگاه، رویكرد و حركت جدی در حوزه فعالیت های اقتصادی برای رسیدن به 20 درصد بخش دولتی است.

وی گفت: شرایط ما در تولید ملی، رفتن به سمت خودكفایی و مسیری است كه بخشی از نیازمندی های كشور را از ظرفیت های داخلی تامین كنیم و در این مسیر گام های خوبی برداشته شده ولی كافی نیست.

پور ابراهیمی، نظام تعرفه را یكی از راهكارها در این زمینه دانست و ادامه داد: معمولا در دنیا وقتی نظام تعرفه اتفاق می افتد قیمت كالاهای وارداتی افزایش پیدا می كند.

وی افزود: بطور معمول در مراودات اقتصادی برخی از كشورها امكان تعرفه بیش از حد در برخی از محصولات را فراهم نمی كنند.

نایب رییس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، صادرات را یكی از عوامل موثر برای تسهیل در بخش تولید دانست و اظهار داشت: صادرات از دیگر اقداماتی است كه می تواند در راستای رسیدن به خودكفایی در محصولات مورد نیاز كشور اثر گذار باشد.

وی گفت: برخی از این اقدامات انجام شده، برخی در دست انجام است و برخی دیگر در قالب یك مجموعه انجام شده و برخی نیز انجام نشده است و بطور كلی می توان گفت، اقداماتی كه در كشور انجام شده پاسخ كافی برای حل نیاز تولیداتی را كه از خارج وارد می كنیم نداده یا كیفیت مناسب را نداشته است.

*** واكنش بازار سرمایه به خبرهای خوب و بد، بیش از حد معقول است

پور ابراهیمی، در ادامه این گفت و گو در پاسخ به این پرسش كه چه راهكارهایی را برای بهبود و تقویت بازار سرمایه پیشنهاد می كنید، با بیان این كه واكنش بازار سرمایه به خبرهای خوب و بد بیش از حد معقول است، بیان كرد: برای اینكه بتوانیم بازار سرمایه را با واكنش های منطقی مواجه كنیم باید اقدام های كلیدی انجام دهیم.

وی با اشاره به این كه اتفاقات روز دنیا اثرات زیادی را بر بازار بورس می گذارد، گفت: بازار سرمایه بیش از حد احساساتی است.

وی با طرح این سووال كه تركیب سرمایه گذاران ما در بازار سرمایه چگونه است؟، اظهار داشت: اكنون بخش عمده سرمایه گذاران ما در بازار سرمایه نهادهای عمومی غیردولتی هستند.

نایب رییس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با بیان این كه دو نگاه بلند و كوتاه مدت در بازار سرمایه وجود دارد، افزود: در بازارهایی كه نهادهای مالی حضور دارند نگاه كوتاه مدت كمتر است.

وی خرید و فروش در مدت زمان اندك را نگاه كوتاه مدت و برعكس آن را در بازار سرمایه، نگاه بلند مدت اطلاق كرد و گفت: نهادهای مالی سرمایه گذاری بطور عمده نگاه بلند مدت دارند و اگر نهادهای سرمایه گذاری هم احساساتی شوند و در كنار سرمایه گذاران خرد اقدام به خرید و فروش های متناسب با بازار كنند هیجان بازار چند برابر می شود.

پور ابراهیمی، بیان كرد: یكی از راهكارها این است كه نهادهای مالی فعال در بازار سرمایه در این گونه مواقع از سهم خود حفاظت كنند.

وی با بیان این كه نرخ بازار سرمایه گذاری در بورس به واسطه تغییرات بازار اتفاق می افتد، اظهار داشت: بازار یعنی اخبار خوب و بد و نوسان در ذات بازار است.

وی تصریح كرد: میزان متوسط شیب بازار در پرتو سقوط و صعود بازار بسیار مهم است.

نماینده مردم كرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: می شود نشان داد كه در 10 تا 12 سال گذشته متوسط نرخ بازده بورس در زمان هایی كه بشدت بازار سقوط كرده و در روزهای صعودی در سال میانگین 32 تا 33 درصد بازدهی بوده است.

وی به سرمایه گذاران توصیه كرد، نگاهشان را به سرمایه گذاری بلند مدت كنند و افزود: باید به سهام داران خرد اطلاع رسانی كرد كه نوسان جزء ذات بازار است.

پورابراهیمی، نهادهای سرمایه گذاری را با در دست داشتن 70 تا 80 درصد ارزش بازار، پشتوانه بازار دانست و اظهار داشت: بازار سرمایه ما نشان داده این شرایط را دارد كه بازده مناسب را داشته باشد و سرمایه گذاران را قانع كند كه سرمایه خود را در این بازار نگه دارند.

وی تصریح كرد: یكی از راهكارهای توسعه اقتصادی در كشور، هدایت منابع به سمت بازار سرمایه است تا بتواند در تولید ثروت در اقتصاد كشور موثر باشد.ك/3

7433/8154//2624 / 1449





:: برچسب‌ها: سیاتل , موسیقی ,
:: بازدید از این مطلب : 62
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 18 تير 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: