نوشته شده توسط : vzwdolor

به گزارش خبرنگار ایرنا، در این نشست كه در موسسه پژوهشی 'ابرار هاوس' برگزار شد، دكتر 'علی الكبانی' روزنامه نگار و كارشناس مصری امور خاورمیانه، دكتر 'محمد عبدالواحد غنیم' از اعضای اخوان المسلمین و 'راجر هاردی' تحلیلگر سابق سرویس جهانی 'بی بی سی' و پژوهشگر فعلی دانشگاه 'ال اس ایی' لندن حضور داشتند.

سخنرانان این نشست كه با عنوان 'مصر؛ نیروهای ضدانقلاب و مردم' برگزار شد، تاكید كردند كه به رغم سقوط حسنی مبارك هنوز ساختارهای قدرت در مصر تقریبا دست نخورده باقی مانده است و ارتش آن كشور همچنان اكثر نهادهای قدرت را بطور مستقیم و غیرمستقیم كنترل می كند.

آنان با اشاره به تحولات سریع 18 ماه گذشته در جهان عرب اعلام كردند كه در اكثر این كشورها نیروهای باقی مانده از رژیم های سابق، برخی از عوامل وابسته به حكومت های مرتجع عربی و همچنین وابستگان به قدرت های خارجی تلاش می كنند روند بیداری مردم و انقلاب های مردمی را متوقف و یا به نفع خود مصادره بكنند.

راجر هاردی در این نشست گفت: تحولات كشورهای عربی در سال گذشته قدرت های غربی را غافلگیر كرد ولی بتدریج این قدرت ها توانستند عقب ماندگی خود را در این زمینه جبران كنند و منافع خود را تعقیب نمایند.

وی افزود: تحولات یك سال و نیم گذشته در خاورمیانه و شمال آفریقا تحولاتی شگفت انگیز بود كه هنوز ابعاد مختلف آن بطور كامل آشكار نشده است.

'تحولات مصر به دلیل سابقه تاریخی و وزن راهبری و سیاسی آن در منطقه در مقایسه با تحولات دیگر كشورهای عربی از اهمیت بیشتری برخوردار است. البته این سخن به معنای آن نیست كه اتفاقات تونس، لیبی، یمن و یا سوریه اهمیت ندارند.'

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه اظهارداشت: مصر به خاطر وزن خود در جهان عرب در موقعیت منحصر بفردی قرار دارد و به همین دلیل تحولات آن نیز بر دیگر كشورهای عربی تاثیر می گذارد.

آقای هاردی گفت: سقوط حسنی مبارك در مصر از نظر اهمیت مثل سقوط صدام حسین در عراق بود با این تفاوت كه صدام را قدرت های غربی سرنگون كردند ولی رژیم مبارك توسط خود مردم مصر بركنار شد.

وی در مورد پیروزی نامزد اخوان المسلمین در انتخابات ریاست جمهوری مصر اظهارداشت: این تشكل اسلامی پس از رسیدن به قدرت واقع گراتر خواهد شد و مقامات آن مجبورند راهی را برای همزیستی با ارتش كه نهادی بسیار قدرتمند در مصر است، پیدا كنند.

وی افزود: البته به نظر می رسد كه این روند از مدتی قبل آغاز شده و مذاكرات اولیه در این زمینه بخوبی پیش رفته است.

وی تاكید كرد: سازش با رقبای مختلف به هرحال واقعیتی است كه در سیاست و حكومت باید انجام شود، بویژه وقتی كه شما نه به عنوان گروهی مخالف بلكه به عنوان گروهی در داخل حاكمیت، می خواهید كشور را اداره بكنید.

این كارشناس انگلیسی گفت: اخوان المسلمین برای مقابله با مشكلات موجود در بخش های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... مجبورند كه با سیاست عمل بكنند. مردم مصر پس از گذشت یك سال و نیم از سقوط مبارك با مشكلات روز مره زیادی مواجه هستند و انتظار دارند دولت جدید آنها را خیلی سریع حل و فصل بكند، انتظاری كه واقعا در كوتاه مدت قابل انجام نیست.

وی افزود: در بخش سیاست خارجی نیز هنوز نظامیان حرف اول را در مصر می زنند و قطعا حضور و نفوذ ارتش جهت گیری های اصلی سیاست خارجی مصر را مشخص خواهد كرد. به همین دلیل به نظر من مصر همچنان دوست نزدیك آمریكا در منطقه باقی خواهد ماند.

'محمد عبدالواحد غنیم' از اعضای اخوان المسلمین نیز در این جلسه گفت: مردم مصر خواهان تغییرات اساسی بودند و به همین دلیل هم انقلاب كردند ولی برای تحقق اهداف انقلاب باید صبور بود و گام به گام پیش رفت.

وی افزود: ما معتقد به جدایی دین از سیاست نیستیم زیرا معتقدیم كه دین برای همه جوانب زندگی بشر حتی غیرمسلمانان برنامه دارد و سیاست هم جزیی از آن است.

وی تاكید كرد: مردم مصر دارای سابقه دیرینه فرهنگی و تمدنی هستند و احزاب و گروههای مختلف مذهبی و قومی می توانند در صلح و آرامش با هم زندگی كنند.

وی اظهارداشت: در حال حاضر اتحاد و یكپارچگی مردم اهمیت زیادی دارد و به همین دلیل هم آقای محمد مرسی رییس جمهوری منتخب، در اولین سخنرانی خود خواستار اتحاد مردم و پایان دادن به رقابت ها شد.

آقای غنیم افزود: دولت جدید مصر یك دولت مسئولیت پذیر خواهد بود كه برای تامین منافع همه مردم مصر و تقویت اتحاد و یكپارچگی تلاش خواهد كرد... دولت مصر به تمام قراردادها و تعهدات بین المللی كشور پایبند خواهد بود، مگر اینكه طرف های دیگر به تعهدات شان عمل نكنند.

'علی الكبانی' نیز طی سخنانی از تلاش های باقیمانده های نظام قبلی مصر برای به انحراف كشاندن انقلاب مردم انتقاد كرد و گفت: ارتش و شورای نظامی مصر همچنان حرف اول را در مصر می زند و با انحلال پارلمان در ماه گذشته حتی قدرت قانونگذاری را نیز در اختیار گرفته است.

وی افزود: دادگاه قانون اساسی و شورای عالی نظامی مصر حق نداشتند پارلمانی را كه با رای مردم انتخاب شده بود، منحل كنند. اگر پارلمان مشكلی داشت خود مردم باید در مورد آن تصمیم می گرفتند.

وی سپس از روند محاكمه حسنی مبارك و مقامات رژیم سابق مصر انتقاد كرد و گفت: افراد فساد و از جمله وزیران سابق و فرزندان حسنی مبارك در واقع به نوعی مورد حمایت و حفاظت قرار گرفته اند تا پس از مدتی كه آبها از آسیاب افتاد بتوانند به زندگی عادی خود برگردند.

این كارشناس مسائل خاورمیانه اظهارداشت: مردم مصر از این گونه اقدامات كه در واقع ادامه ساختارهای قبلی قدرت در آن كشور است، عصبانی هستند.

وی گفت: در شرایط فعلی شورای نظامی مصر چاره ای جز اینكه انتخاب محمد مرسی را به عنوان رییس جمهوری تایید كند، نداشت چرا كه در غیر این صورت ممكن بود انقلاب دیگری رخ بدهد و باعث شود حتی كنترل اوضاع از دست ارتش نیز خارج شود.

آقای الكبانی افزود: باید منتظر ماند و دید كه دولت جدید مصر چگونه با ارتش و ساختارهای باقی مانده از رژیم قبلی تعامل می كند، چون هنوز اختلافات زیادی در میان مراكز قدرت مصر و همچنین گروه های سیاسی و مذهبی وجود دارد كه ممكن است در آینده باعث بی ثباتی و ناآرامی شود.

وی اظهارداشت: نیروهای ضد انقلابی نیز قطعا به دنبال بهره برداری از شكاف های موجود در جامعه مصر هستند.

اروپام**345





:: برچسب‌ها: گل , سنگ ,
:: بازدید از این مطلب : 93
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 9 تير 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: