چند خبر از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی
نوشته شده توسط : vzwdolor

به گزارش روز یكشنبه روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، 'محمد دیوانی' با اشاره به تأثیر ریزگردها در افزایش مرگ و میر در بیماران دارای بیماری‌های ریوی و قلبی عروقی افزود: ریزگردها یا ذرات گرد و غبار، مواد معلق جامد در هوا هستند كه از خاك‌های بیابانی تولید می‌شود.

دیوانی عنوان كرد: ریزگردهایی كه در حال حاضر در كشور ما هستند، اندازه‌ای كمتر از 5/1 میكرون دارند و این سایز كوچك به آن‌ها اجازه می‌دهد به تمامی قسمت‌های ریه نفوذ كنند.

این متخصص داخلی و فوق تخصص بیماری‌های ریه گفت: در هر گرم از این ریزگردها 107 باكتری و 106 قارچ وجود دارد كه شایع‌ترین قارچ، آسپیراژیلوس است و مواد آلاینده‌ای مانند فلزات سنگین از ‌جمله سرب در زمان حضور گرد و غبار‌ها می‌توانند غلظتی سه برابر پیدا كنند.

دیوانی گفت: ریزگردها در افراد سالم می‌تواند موجب تنگی نفس، سرفه، ترشحات خلطی، گرفتگی صدا و حتی سینوزیت شود.

وی ادامه داد: به افرادی كه بیماری زمینه‌ای ریوی یا قلبی عروقی دارند توصیه می‌شود در زمان آلودگی هوا در منزل بمانند و در صورت لزوم هنگام خروج از منزل باید از ماسك‌های فیلتردار استفاده كنند.

دیوانی بیان كرد: در منازل نیز برای محافظت توصیه می‌شود از پرده‌های ضخیم استفاده كرده و درب و پنجره‌ها در هنگام افزایش غلظت گرد و غبار بسته باشد.

وی تصریح كرد در فصل تابستان كولرهای آبی می‌توانند وسیله‌ای برای انتقال ذرات گرد و غبار به داخل منازل شوند كه در این صورت لازم است از تهویه‌های مطبوع استفاده شود و در هنگام نیاز به استفاده از كولرهای آبی آن‌ها را زیر سایه قرار داده و پوشال‌های كولر در فواصل زمانی نه چندان طولانی به طور مرتب تعویض شود.

**‌نظارت ها بر روی شیر مصرفی مردم بسیار دقیق است

مدیركل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراكی و آشامیدن گفت: نظارت ها بر روی شیر مصرفی مردم بسیار دقیق است.

به گزارش روز یكشنبه روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پرشكی، 'وحید صادقیان' افزود: بر اساس كنترل های وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو شیرهایی كه تولید كارخانجات مجاز فرآوده های های لبنی هستند به دلیل این كه پروانه ساخت و بسته بندی از وزارت بهداشت می گیرند موظف هستند ضوابط خاصی را رعایت كنند.

وی با بیان این كه طی سه مرحله بر روی فرآورده های لبنی كنترل صورت می گیرد،‌ گفت: مسئول فنی واحد تولیدی، هنگامی كه شیر خام وارد كارخانه لبنی می شود نظارت های خود را تا مرحله ای كه شیر فرآوری شده و به قسمت عرضه ارائه می شود، ادامه می دهد.

مدیر كل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراكی و آشامیدنی تصریح كرد: در قسمت دیگر بحث نظارت، معاونت های غذا و دارو هستند كه به صورت ادواری از كلیه واحدهای تولید كننده فرآورده های لبنی بازدید كرده و پس از نمونه برداری، به آزمایشگاه ها ارسال می كنند كه در صورت وجود هر گونه موردی، برخورد قانونی اعمال می شود.

صادقیان ادامه داد: در مرحله بعد، كلیه كارشناسان دانشگاه ها غیر از بازدیدهای ادواری در قالب یك مشتری فرآورده های لبنی را از محل عرضه خریداری كرده و ویژگی های آن را در سطح عرضه بررسی و با ویژگی هایی كه در سطح تولید نمونه برداری شده مطابقت می دهند.

وی تأكید كرد: با توجه كنترل هایی كه توسط سازمان دامپزشكی بر روی شیر خام صورت می گیرد خوشبختانه شیر های تولیدی بار میكروب هایشان طی چند سال اخیر كاملا كاهش پیدا كرده و هیچ ماده دیگری به شیر و فرآورده های لبنی اضافه نمی شود.

مدیر كل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراكی و آشامیدنی خاطرنشان كرد: وجود مواد اضافی در شیر به دلیل این كه طعم شیر را عوض می كند كاملا قابل پیگیری بوده و كارشناسان با یك تست ساده در آزمایشگاه می توانند آن را بررسی كنند بنابراین كلیه فرآورده های لبنی كه از وزارت بهداشت و درمان پروانه ساخت و بسته بندی دریافت كرده اند با كنترل های دقیق وارد بازارمی شوند.

وی ابراز داشت: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلف و موردی كه نیاز به بررسی داشته باشد می توانند به معاونت های غذا و دارو گزارش دهند تا بررسی های لازم بر روی آن صورت گیرد.

** كلیه ها با افزایش سن، كوچكتر می شوند

متخصص نفرولوژی و استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: افزایش سن با تغییرات در اندازه، وزن و حجم كلیه ها همراه است به طوریكه وزن كلیه ها در دوران بلوغ از 245 تا 270 گرم به 180 تا 200 گرم در دوران سالمندی، كاهش می یابد.

دكتر 'محبوب لسان پزشكی' در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین سالمندان به دلیل ابتلای بیشتر به فشارخون در معرض كاهش كار كلیه قرار دارند.

وی خاطرنشان كرد كاهش بازجذب سدیم و اختلال در دفع سدیم از دیگر عوارضی است كه با افزایش سن ایجاد می شود و در عملكرد كلیه تاثیر منفی دارد.

این متخصص نفرولوژی اظهار داشت: بیماری هایی مانند آرتریت، اختلالات قلبی و كم تحركی در سالمندان نیز منجر به التهاب كلیه ها می شود.

لسان پزشكی به سالمندان توصیه كرد برای حفظ سلامت كلیه های خود، بیماری فشار خون خود را كنترل و از رژیم های غذایی كم نمك و كم چربی استفاده كنند.

وی گفت: رژیم های غذایی مملو از سبزی و میوه تا حدودی می تواند سلامت كلیه ها را در سالمندان حفظ كند.

به گفته لسان پزشكی، كاهش وزن و ورزش می تواند تاثیر منفی عوامل اثرگذار بر سلامت كلیه را كاهش دهد.

**تعرفه‌های با رشد كمتر از 30 درصد، نظام سلامت را دچار مشكل خواهد كرد

رییس شورای عالی نظام پزشكی كشور گفت: تعرفه‌های سلامت در سال 91 چنانچه با رشدی كمتری از 30 درصد مواجه شوند، نظام سلامت را دچار مشكل خواهد كرد.

به گزارش روز یكشنبه سازمان نظام پزشكی، دكتر 'سعید پناهی' با اشاره به پیشنهاد شورای عالی نظام پزشكی كشور مبنی بر رشد حدود 30 درصدی تعرفه‌های سلامت در سال 91، افزود: قیمت تمام اقلام مورد نیاز مردم در یكسال اخیر تورم زیادی را تجربه كرده است.

وی ادامه داد: از طرف دیگر تورم در حوزه سلامت با توجه به رشد بالای قیمت حامل‌های انرژی، دستمزد پرسنل و اقلام مصرفی به طور بی‌سابقه‌ای رشد داشته است، پیش‌بینی رشد تعرفه‌های حوزه سلامت در حدود 30 درصد، حداقل رشد قابل قبول و قابل تحمل است.

وی خاطرنشان كرد شورای عالی نظام پزشكی كشور با بررسی‌های كارشناسی فراوان میزان رشد تعرفه در بخش‌های مختلف حوزه سلامت را استخراج و به وزارت بهداشت و وزارت رفاه پیشنهاد كرده است.

پناهی تصریح كرد بی‌توجهی به این پیشنهاد و رشد كمتر از 30 درصد تعرفه‌ها، مشكلات جدی برای حوزه سلامت و افت شاخص‌های بهداشتی كه با زحمت و مشقت فراوان بدست آمده را به دنبال خواهد داشت.

وی در خصوص اعتبار شش هزار میلیاردی حوزه سلامت در سال 91 نیز اظهار داشت: تصور می‌كنم قرار است این اعتبار در صورت تخصیص در طرح پزشك خانواده هزینه شود ،می‌تواند در اجرای ارایه خدمات رایگان یا كم هزینه حوزه سلامت نیز مفید و مؤثر باشد.

اجتمام**9185 **9105**9134**1569





:: برچسب‌ها: نقاشی های دیواری , فیلم , باغ ,
:: بازدید از این مطلب : 110
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 5 تير 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: